Tervetuloa Lahden Runomaratonin 40v -juhlavuoteen!

Vuonna 1982 kaksi lahtelaista miestä loivat junassa innovaation nimeltä Runomaraton. Maailma oli tuolloin kovin toisenlainen kuin nyt. Me, jotka jo silloin olimme olemassa, emme tienneet mitään tulevista ajoista ja niiden mukanaan tulevista iloista ja murheista.

Tähän päivään mennessä on paljon muutoksia tapahtunut – niin Lahdessa, Suomessa, Euroopassa kuin koko maailmassakin. Paljon on saatu aikaan myös Runomaratonin osalta: ainakin yli 20 runollista kesätapahtumaa, parikymmentä runoantologiaa, kymmenittäin erilaisia pienempiä runotilaisuuksia, muutama kulttuurihankekin ja paljon, paljon muuta. Omalta osaltaan Lahden Runomaraton ry on ollut ylläpitämässä suomalaista ja osin kansainvälistäkin runoutta, kaikkina näinä vuosikymmeninä. Runous elää ja voi hyvin edelleen.

Tänä vuonna juhlitaan kohtuudella etapin saavuttamista. Kohtuudella siksi, että ensi vuonna ja sen jälkeenkin runousarki jatkuu. Jokainen vuosi on yhtä tärkeä ja runous kulttuurimuotona niin arvokasta, että sitä kannattaa pitää yllä, voimissa ja juhlia jokaisena yllätyksellisenä vuonna.

Tervetuloa siis mukaan juhlimaan kanssamme niin kasvokkain kuin digitaalisesti erilaisten juhlavuoden tapahtumien yhteydessä ja välityksellä!