Poetry Slam Lahen osakilpailu

Poetry Slamin SM-osakilpailu järjestetään lauantaina 24.7.2021 klo 18 alkaen Sopenkorven Kesannolla.
Tapahtuman juontaa runoilija Lealiisa Kivikari.

Leikkimielisessä kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä Poetry Slam -sääntöjä. Kilpailun voittaja pääsee edustamaan aluettaan SM-finaaliin ja kisaamaan suomenmestaruudesta. Ilmoittautumiset etukäteen osoitteeseen: toimisto@runomaraton.fi tai jos paikkoja on jäljellä, puoli tuntia ennen kilpailun alkua.

Tilaisuuden esiintyjinä ovat vuoden 2020 Lahen osakilpailun voittaja Heikki Hagman ja lavarunotalentti Juho Kuusi. Tapahtuman järjestävät Lahden Runomaraton ry ja Runoyhdistys Nihil Interit ry.

Vapaa pääsy!

Facebookin tapahtumasivu:
https://www.facebook.com/events/666709084288497

Poetry Slam -kilpailun säännöt:

Poetry Slamin säännöt:
1. Runoilija ilmoittautuu joko etukäteen järjestäjille tai paikan päällä puoli tuntia ennen tapahtuman alkua, mikäli vapaita kisailupaikkoja on vielä jäljellä.

2. Runoilija esittää vain omia runojaan.

3. Esityksen kesto on rajattu kolmeen minuuttiin. Ajanotto alkaa runoilijan runon ensimmäisestä sanasta. Ajan päättyminen ilmoitetaan, ja ajan ylityksestä rangaistaan aina 0,5 pistettä kultakin alkavalta kymmeneltä sekunnilta. Tuomarit antavat pisteet jotka he olisivat antaneet muutenkin ja pisteidenlaskija vähentää seuraavan kaavan mukaisesti pisteitä kokonaistuloksesta riippuen ajanylityksen kestosta.

3:00:01 – 3:10 -0.5 pistettä
3:10:01 – 3:20 -1.0 pistettä
3:20:01 – 3:30 -1.5 pistettä

4. Mikrofonin, tekstipaperin, puhelimen, iPadin tai muun vastaavan laitteen, josta runo(t) luetaan, lisäksi muun rekvisiitan tai musiikin käyttö ei ole sallittua.

5. Ensimmäisellä kierroksella runoilijoiden esiintymisjärjestys arvotaan. Arvonta suoritetaan julkisesti tilaisuuden alussa.

6. Kilpailun tuomaristoon kuuluu viisi yleisön edustajaa. Raadin viisi yleisöjäsentä valitsee järjestäjä ennen kilpailun alkua vapaaehtoiseksi ilmoittautuneiden, puolueettomien ja arvostelukykyisten kansalaisten joukosta.

7. Yleisöraati jakaa pisteet asteikolla 1,0‒10,0 niin, että 10 on paras. Ylin ja alin arvostelu jätetään pois ja kolmen keskimmäisen pisteet lasketaan yhteen. Tasapisteiden sattuessa ensimmäisellä kierroksella otetaan molemmat/kaikki tasapisteet saaneet kisailijat semifinaalikierrokselle mukaan. Semifinaali kierroksella toimitaan samalla tavoin. Mikäli finaalikierroksellakin sattuu tulemaan tasapisteet, kuullaan kisailijoilta vielä yhdet ekstrarunot.

Lisätietoja Poetry Slam:n SM-kisoista löydät täältä: 
https://www.facebook.com/finslam2019/