Heikki Hagman Lahden alueen lavarunouden mestariksi

Heikki Hagman voitti Lahden Poetry Slam -kilpailun ja jatkaa Suomen mestaruus kisoihin myöhemmin syksyllä.

Perjantaina 31.7.2020 Sopenkorven Kesannolla järjestetyssä Poetry Slam -kilpailussa kuultiin korkeatasoista lavarunoutta. Mukaan ilmoittautui kuusi kisailijaa, joista peräti neljä oli ensikertalaisia. Voiton vei lahtelainen Heikki Hagman, joka lähtee loppusyksyllä Jyväskylään edustamaan aluetta Suomen mestaruus-kisoissa.

Poetry Slam -kisan sääntöjen mukainen, kolmen keskimmäisen arvostelupisteen huomioiminen kullakin kilpailukierroksella tulokseksi tasoittaa pisteytystä. Näin ollen toisen kierroksen piste-erot olivat kolmen pisteen sisällä. Finaalikierroksella jännitys tiivistyi huippuunsa, kun Heikki Hagman voitti toiseksi tulleen Jarko Mannisen vain 0,05 pisteen erolla. Mannisen hulluusruno kirvoitti jopa täyden kympin yhdeltä tuomarilta. Hagmanin tasaisempi pistesaalis auttoi kuitenkin voittoon.

Tulokset:
1. Heikki Hagman 28,05
2. Jarko Manninen 28,00
3. Linda Fischer 26,95

(Poetry Slamin palkitut Jarko Manninen, Linda Fischer ja Heikki Haagman. Kuvan ottanut Esa-Pekka Karvinen.)