Runovideokilpailu ”Valo ja vesi” avattu

Lahden Runomaraton ry on avannut kansainväliseen runovideokilpailun ”Valo ja vesi”.

Kilpailuaika on 7.1.-14.4.2019. Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voivat osallistua runovideolla tai videorunolla niin yksittäiset henkilöt kuin tekijäryhmätkin millä tahansa kielellä. Järjestäjä edellyttää kuitenkin, että videoiden runotekstit käännetään joko englanniksi tai suomeksi raadin arviointia varten.

Runovideoksi kutsutaan yleensä videota, joka pohjautuu runoon, kun taas videoruno on audiovisuaalinen teos, joka voi koostua esimerkiksi kirjaimista, sanoista, kuvista, liikkeestä, musiikista sekä muista äänistä.

Kilpailusarjoja on kaksi: juniorisarja alle 16-vuotiaille ja yleinen sarja kaikille muille. Palkintoja jaetaan yhteensä 3000 euron arvosta. Kilpailun tuomareina toimivat elokuvakouluttaja Erkki Perkiömäki; kuvataiteilija, valtiotieteiden tohtori Soile Yli-Mäyry sekä edellisen runovideokilpailun voittaja runoilija Hanna Mari Ojala.

Valo ja vesi maisemassa – ravistelua luonnon puolesta

Kilpailun teema ”Valo ja vesi” kutsuu kuvaamaan vuosikymmenen lopun maisemaa. Valo ja vesi vaikuttavat monella tasolla niin luonnonympäristössä kuin rakennetussa ympäristössä. Kilpailutyöt saavat ravistella ihmistä, puhua luonnon moninaisuuden säilyttämisen puolesta ja pyrkiä lisäämään ihmisten vastuuntuntoa. Miltä elämän kauneus ja haasteet näyttävätkään katsottuna niitä erilaisin silmin Suomessa ja muualla maailmassa?

Kilpailun parhaimmisto esitellään Runomaraton 2019 -festivaalilla Lahdessa 15.–16.6.2019.