Runokahvila: Mikko Kallio

Sunnuntaina 25.11. klo 15.00, ravintola Teerenpeli, Vapaudenkatu 20, Lahti

Marraskuun Runokahvilaan vieraaksi saapuu heinolalainen Mikko Kallio, jonka Matalaotsainen mies -runotrilogia käsittelee miehen kasvua isäksi. Runoteos pohtii rakkautta, isyyttä, miehenä olemista ja sitä, kuinka suoriutua annetusta roolista riittävän hyvin. Matalaotsainen mies on omistettu miehille, jotka kestävät ja naisille, jotka ymmärtävät.

Mikko Kallio on 42-vuotias koulutussuunnittelija ja Heinolan Runonkantajien puheenjohtaja, joka toivoo runojensa rohkaisevan miehiä puhumaan. Kallio voitti vuonna 2016 runopuulaakin Päijät-Hämeen osakilpailun ja suomenmestaruuskisoissa hän sijoittui kolmanneksi. Runotrilogia Matalaotsainen mies sai alkunsa Runo Kantaa -viikolla Heinolassa vuonna 2014 ja tuli valmiiksi kesällä 2018. Hänen runojaan on julkaistu Runonkantajien ryhmäantologioissa.

Kallion Matalaotsainen mies -tulkintaa voit kurkata täältä.

Hänestä tuli Suurten linjojen mies,
erityisherkkä elämälle.
Yliherkkä kaikkeen mihin voi addiktoitua.
Ja kuten tarinaan kuuluu, mies addiktoitui.
Hän joi talon, kusi naapurin postiluukusta, joi perheen, joi kaiken,
suurten linjojen mies joka ei jättänyt isoa kuvaa puoliväliin,
joi senkin.

Klikkaa tästä Facebook-tapahtumaan.