Kesä-aiheisen runokilpailun tulokset julki Kulttuurikimarassa 1.9.2018

Launeen kirjaston tukiryhmän yhdessä Launeen kirjaston ja Lahden Runomaraton ry:n kanssa järjestämän Kesä-runokilpailun tulokset julkaistiin 1.9. Launeen kirjastolla pidetyssä Kulttuurikimara-tapahtumassa. Runokilpailuun oli aikaa osallistua 1.5.–21.6. välisenä aikana ja runoja lähetettiinkin kilvoittelemaan runsain mitoin. Sarjoja oli kolme: 7–13-vuotiaille, 14–17-vuotiaille ja aikuisille, mutta koska keskimmäiseen sarjaan ei runoja tullut, palkittiin vain lasten ja aikuisten sarjan voittajat ja kunniamaininnan saaneet. Voittajat palkittiin kirjapalkinnoin. Kilpailuraadissa vaikuttivat Launeen kirjaston oma kirjastokummi, kirjailija Kalle Veirto, sanataideohjaaja Marja Welin, kirjastojen ja runouden ystävä Liisa Peltonen sekä kirjaston kirjojen suurkuluttaja, 11-vuotias Henriikka.

Launeen kirjastolla järjestettyyn Kulttuurikimaraan osallistui n. 300 kävijää. Sekä tapahtuma että runokilpailu järjestettiin Launeen lähikirjaston säilyttämisen puolesta.

Lasten sarjat voittajat:

1. palkinto: Lotta Korhonen (9 vuotta)
2. palkinto: Aada Sundelin (9 vuotta)
3. palkinto: Isla Huuskonen (12 vuotta)

Kunniamaininnat: Eemil Sundelin (6 vuotta), Maria Juutilainen (10 vuotta) ja Heidi Tirkkonen (10 vuotta)

Aikuisten sarjan voittajat:

1. palkinto: Kirsti Kallio (Lahti)
2. palkinto: Sari Ruuskanen (Helsinki)
3. palkinto: nimimerkki Teini-64

Kunniamaininnat: Marjatta Tanhula (Lahti) ja Kaija Hannula-Heinonen (Lahti)