Toukokuun runokahvila – Eeva Sollo

20.5. klo 15, Teerenpeli, Vapaudenkatu 20, Lahti

Lahtelaisen runoilijan Eeva Sollon alkuvuodesta julkaistu runokokoelma Pieni surullinen kirjakäsittelee menettämisen tuskaa ja surutyötä. Sollolta on aiemmin ilmestynyt runokokoelmaWÄY runoja arkirakkaudesta sekä Parkinsonin taudin esiin nostamista aiheista koottu juttu- ja runokokoelma Sivujuonteena Parkinson.

Eeva Sollo kuvailee itseään ”elämän taiteilijaksi”, joka on kirjoittanut nuoresta pitäen. Parikymmentä vuotta valtion virkanaisena tuotti asiatekstejä, nyt aikaa löytyy taas runojen ja muun tekstin kirjoittamiseen. Runoblogia Sollo pitää osoitteessa http://runoku.blogspot.fi/.

Runokahvilassa kuullaan Eeva Sollon runoja Vuokko Kauton lausumana. Musiikista vastaavat Lasse Reijomaa (laulu) ja Sakari Perkola (piano).

Ajattelin, että tulet kotiin

Katselin illalla televisiota,
ja kuulin, kun hissi lähti ensimmäisestä kerroksesta
ylöspäin, meille päin.
Ajattelin, että olet tulossa kotiin.
Sitten muistin, että olet jo siellä,
omassa kodissasi, missä ne vainajat nyt ovat.
Et täällä,
kehosi ainakaan ei ole.
Et ole tulossa kotiin.