Viro 100 juhlanäytös: M&D

Runomaraton 2018 -tapahtuman kansainvälisen osuuden aloittaa 15.6.2018 virolaisen runoilijan Hasso Krullin Meter ja Demeter -runoeepokseen perustuva esitys, jossa kohtaavat virolainen nykyruno ja musiikki. Runomaraton juhlistaa tämän vuotisessa tapahtumassaan Viron 100- vuotisjuhlavuotta.

Kaksiosainen teos kuvaa maailman tuhoa vedenpaisumukseen ja uuden synnyttämistä sen jälkeen. Teoksen on ohjannut Jukka Hyde Hytti, joka nähdään teoksessa Meterinä. Demeteriä esittää Ilona Korhonen. Sävellyksestä ja puhallinsoittimista vastaa Hepa Halme, laulusta ja tuubasta Taito Hoffrén. Markus Ketola soittaa lyömäsoittimia ja vastaa sämpläyksestä.

Esityksen jälkeen keskustelemassa runoilijam Hasso Krull ja Meter ja Demeter -teoksen suomentaja, Suomen Viron -instituutin johtaja, Anu Laitila. Haastattelijana Heidi Iivari.