Ystävyysvierailu Vuokkiniemelle 3.–7.8.2017

Runomaratonin edustajat viereilivat Vuokkiniemessä 3-7.8.2017. Vuokkiniemi valittiin vuoden 2017 suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuripääkaupungiksi. Juhlaviikon päätapahtuma toteutettiin Ontsin talon aukiolla ja kylätalolla.

Runomaraton vei omana tervehdyksenään juhlivalle kulttuurikylälle Taidekollektiivi Liiketilanesittämän monitaiteellisen Maa-teoksen. Siinä modernin tanssin avulla tuetaan vähemmistökielien säilyttämistä ja kehittämistä. Maa-teos sai erittäin hyvän vastaanoton ja järjestäjät joutuivat raivaamaan ryhmälle ohjelmasta tilaa uusintaesitykselle jotta kaikki halukkaat pääsivät näkemään taidokkaan tanssiesityksen.

Taidekollektiivi Liiketilaan kuuluvat graafinen suunnittelija Marion Robinson, taideteollinen muotoilija Elina Koskelainen, tanssitaiteilija Meri-Tuuli Risberg sekä tanssi- ja sirkustaiteilija Reetta Kinnari.

Kulttuurikylän tapahtumissa oli esiintyjiä ja vieraita Suomesta, Virosta, Udmurtiasta sekä eri puolelta Karjalaa.

Youtube-video tapahtumasta – Viestit Karjala
Katso lisää kuvia

(Kuva: Vepsäläisryhmä esittämässä perinteisiä kansanlauluja)