Runovideokilpailu on päättynyt

Lähelle, kauas – Close and Far -runovideokilpailu on päättynyt. Kilpailuun saapui ennätyksellisen paljon videoita, yhteensä 70 kappaletta. Suuret kiitokset kaikille eri puolilta maailmaa kilpailuun osallistuneille!

Kilpailun esiraatiin kuuluu toimittaja Kaisa Hako (ESS), Lahden Videokuvaajat ry:n puheenjohtaja Perttu Mustonen, Koulutuskeskus Salpauksen audiovisuaalisen viestinnän opettaja Ville Grönroos sekä Runomaratonin hallituksen jäsenet Liisa Salo ja Marja Welin. Kilpailun päätuomareina toimivat videorunoilija J.P. Sipilä, taiteilijaprofessori, runoilija Risto Ahti ja kuvataiteilija, valtiotieteiden tohtori Soile Yli-Mäyry. Kilpailussa palkitaan kolme parasta videota. Jatkoon päässeiden videoiden tekijöille ilmoitetaan toukokuun viimeisellä viikolla (vko 21). Palkintoja jaetaan yhteensä 2000 euron edestä. Kilpailun parhaimmisto esitellään Runomaraton 2016 -festivaalilla 18.6. Lahden Sibeliustalossa.

Runomaraton 2016 -tapahtuman liput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä. Festivaalin ohjelmassa mukana mm. runoilija Yumi Fuzuki (JP), kuvataiteilija Hikaru Cho (JP), Soile Yli-Mäyryn taidenäyttely, Värttinän konsertti sekä Kettu ja värit -tanssisatu. Koko ohjelman löydät täältä.

In english

Poetry video contest Lähelle, kauas – Close and Far has finished. The competition was surprisingly succesfull: we received altogether 70 poetry videos, much more than ever before. Our sincere thanks to all the participants from all over the world!

The competion pre-selecion jury, journalist Kaisa Hako (ESS), Perttu Mustonen (Lahden Videokuvaajat ry, president), Ville Grönroos (Salpaus Further Education, teacher of audiovisual communication), Liisa Salo and Marja Welin (Lahti Poetry Marathon board members). The head jurors of the competition are poet Risto Ahti, poet and video artist J.P Sipilä and painter Soile Yli-Mäyry. The jury will choose three videos to be awarded. We will contact all the shortlisted competitors by the end of May (week 21). The total value of the prizes is 2000 euros. The award-winning poetry videos will be presented during the Lahti Poetry Marathon Festival on 18th June 2016 at Sibelius Hall in Lahti.

Poetry Marathon Festival 2016 tickets are now on sale at Lippupiste.fi. Poetry Marathon proudly presents poet Yumi Fuzuki (JP), visual artist Hikaru Cho (JP), painter Soile Yli-Mäyry’s exhibition, folk concert by Värttinä and much more! See festival program here.