Mikko Kallio voitti Lahden runopuulaakin 2016

Päijät-Hämeen runopuulaakin osakilpailu järjestettiin Lahdessa, ravintola Tirrassa 19.4.2016. Voiton vei heinolalainen Mikko Kallio keräten viimeisellä kierroksella 28,3 pistettä. Toiseksi tuli viime vuoden Lahden lavarunomestari Kari Kilpinen 27,3 pisteellä. Kolmanneksi parhaimmat pisteet, 26,8 pistettä, sai niin ikään edellisvuonna menestynyt Anna-Kaarina Taarasti.

Kallion runouden ytimessä seikkailee suomalainen, ”matalotsainen mies”. Puhuttelevien tekstien lisäksi Kallio sai tuomareilta kiitosta luontevasta ja konstailemattomasta esiintymisestä. Tuomaristossa vaikuttivat Arto Kantola, Eppu Gustafsson, Jarkko Mikkola, Sanna Nieminen ja Outi Kalenius.

Tirran lavalla nähtiin yhteensä 13 kilpailijaa. Nollarunoilijoina ja illan juontajaparina toimivat Sanaklubin aktiivit Kaisa Karekallas ja Kalle Sulalampi. Tunnelma oli tiivis ja ravintola täynnä lähes viimeistä paikkaa myöten. Lahden kilpailun järjestivät Runomaraton ja Tirran Sanaklubi yhteistyössä.

Lahden kilpailijat (tummennettuna toiselle kierrokselle päässeet)

Anssi Toivonen
Tarja Koski
Kirsti Korhonen
Mirkka Ruohonen
Anna-Kaarina Taarasti
Sami Mäkinen
Jarko Manninen
Esa-Pekka Karvinen
Raimo Asikainen
Lassi Häkkinen
Mikko Kallio
Pekka Repo
Kari Kilpinen